Ukrasite sami svoj zid…

Da li će to biti homemade napravljeni ramovi od letvi iz Uradi Sam, dekupažom, novinama, tkaninama, izlomljenim staklom ili drugim materijalima ili će to možda biti neka apstraktna, geometrijska priča oblikovana žicom ili možda oblice od drveta na zidu, to je vaša jedinstvena odluka. Takođe, često je zanimljivo napraviti origami životinje, poput slona i ždrala i to spojiti u jednu celinu na zidu, u kakvom drvenom okviru zalepljenu ili možda u visećem položaju, debljim koncem.

Primer za okvir za slike od kartona:

Potreban materijal:

karton – možete iskoristiti staru kutiju za cipele, ili karton od aparata za belu tehniku itd. Veličinu ćete sami odrediti na osnovu slike (fotografije) koju želie da postavite u određeni ram.
olovka i lenjir,
ukrasni papir,
makaze,
lepilo,
skalpel.
Pre početka je potrebno znati da su standardne dimenzije fotografija 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 20 x 30 cm, 30 x 40 cm. Ovo je bitno da biste pri iscrtavanju okvira za vašu fotografju ostavili nekoliko cantimetar više da biste imali ram. dakle, ako je slika 9 x 13 cm vi prvo iscrtajte kvadrat veličine 12 x 16 cm a zatim u njemu kvadrat sa dimenzijom slike. Makazama isecite unutrašnji kvadrat. Ram postavite na ukrasni papir, koji je takođe potrebno iseći duplo šire od širine rama kako biste ga u potpunosti obložili ukrasnim papirom. Kada ste sve dobro isekli i odmerili, lepilom zalepite ukrasni papir na okvir. Zatim isecite još jedan karton koji odgovara dimenzijama okvira za slike. Na njemu napravite jedan ili dva proreza skalpelom na mestima gde želite da se nađe stopica koja pridržava ram (uspravan ili odoravan položaj rama). Isto to uradite i sa ukrasnim papirom i zalepite ga na karton. Od ostataka kartona isecite 2 pravougaonika i zatim ih makazama oblikujte u oblik stope. Obložite ih ukrasnim papirom i zalepite jedan uz drugi. Poleđinu okvira za slike spojite sa okvirom, ali ne zaboravite da jednu stranicu ostavite ne zalepljenu da bi ste tuda mogli da ubacite sliku koju želite. Dodajte stopicu u predviđenu rupu i dobili se vaš okvir za slike od kartona! Ukiliko ste ljubitelj dekupaž tehnike (salveta tehnika) možete ovaj kartonski okvir za slike da ukrasite salvetama, a ako preferirate quilling tehniku onda ga možete dekorisati i prelepim papirnim oblicima.

104_lijepljenje-papirica411081797490_10152195841284361_719195345_nmodern-living-roomokvir-od-sladoled-stapicaokvir-za-slike-korak-4picmonkey-collage140uradi-sam-9za-krevet-600x445

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *